Services

Standard Sightseeing Zagreb – up to 3 hours

Standardni razgled grada za goste koji dolaze autobusom sastoji se  od panoramske vožnje i razgleda pješice.

Prvi dio traje otprilike 45 min, a drugi otprilike dva sata. Panoramskom vožnjom obuhvaćena je “Zelena potkova” grada Zagreba, niz od 8 trgova-parkova iz 19. stoljeća, nakon čega slijedi kraći obilazak monumentalnog groblja Mirogoj. Razgledavanje pješice obuhvaća obilazak katedrale i šetnju Gradecom (Gornjim gradom), pri čemu je uobičajeno završiti razgled na gradskoj tržnici Dolac – “trbuhu grada“ ili na  Trgu bana Jelačića. 

Meeting point with the group: if the group is arriving, with our own bus, we suggest the V.Lisinski Concert Hall. A group guide can also come to a hotel or other facility if they are in the city center. Mjesto susreta može biti i hotel ili bilo koje drugo mjesto koje Vam odgovara.

The price depends on the number of participants – Price List


Walking Tour – up to 2 hours

Business people or groups with a pressing timetable may choose this tour, including the sightseeing of Kaptol (Cathedral) and the Upper Town (Gradec). Meeting point: hotel (for hotels located in the City Center) or Tourism Information Center at Ban Jelačić Square 11.

The price depends on the number of participants – Price List

Na zahtjev smo u mogućnosti organizirati:

  • Sightseeing by car for individuals: city, surroundings and more distant sites around Zagreb such as Plitvice Lakes,
    castles and chateaus, or Town of Varaždin, the baroque pearl of Croatia
  • Sightseeing of Mirogoj Cemetery (see above) with an emphasis on the tombs of eminent and famous persons
  • Visit to the Maksimir Park, the sports and recreational center of Jarun, Lake Bundek...
  • Visit to Medvedgrad, medieval citadel on Mt. Medvednica
  • Visit to the charming Town of Samobor or other sites in Zagreb County
  • Visit to the Church of St. Francis Xavier and the surrounding park
  • Besplatne kuharske radionice (prilagođeno i osobama s posebnim potrebama
Turistička vođenja i ture prilagođene djeci:
 

Gornji grad za klince i klinceze– za vrtićke grupe i mlađe školarce- do 4. Razreda

Manduševac,Maketa grada Zagreba, Katedrala, Dolac, Krvavi most, Kamenita vrata, Kula Lotrščak, Uspinjača, tunel Grič, Trg bana Jelačića– ture su prilagođene uzrastu, sa puno stihova, legendi, zagonetki i pjesmica

Priče s Gričao Mandi i banu, Šestinskim kišobranima, Kamenitim vratima, Markovoj crkvi, Gričkom topu, tunelu ispod Griča i još puno zanimljivih stvari- ako imate malo vremena ( 45 min) a želite saznati puno.

Tajne KaptolaO osnutku zagrebačke biskupije, gradnji Katedrale i kaptolskih bedema,  tajnam Dolca i Opatovine, potoku Medveščaku, kaptolskim kurijama,  samostanima i kapelama, pa sve do parka Ribnjak, gdje završavamo priču.

Parkovi Donjeg gradatko je bio Lenuzzi i kakvu je to potkovu ostavio Zagrebu, a tko Bolle i gdje je njegova gljiva? Po kome je dobio ime Zrinjevac, a po kome Tomislavac?Gdje su se stari Agrameri klizali i kome su aplaudirali u HNK?

Što to skriva Maksimirtko je izgradio Maksimir i poklonio ga građanima, tko se kupao, a tko plovio jezerima, gdje su se sakrili bunkeri, a gdje vlak i parobrod?

Zagreb prije svega– o Zagrebu od prapovijesnog do antičkog doba- pronaći ćemo stare rimske novčiće, ranokršćanske naušnice, alate i uggsice iz željeznog doba, pa čak i kosti mamuta i spiljskog medvjeda, a vidjet ćemo i gdje se sakrilo Sunce i planete sunčevog sustava.

Vještice s Griča i njihova strašna priča–  u šetnji Gornjim gradom poslušajte priču o zagrebačkim vješticama.  Saznajte kako su se prepoznavale, kako su čarobirale, kako su ih hvatali i kako im se sudilo. Obiđite najmračnije gornjogradske kutke i saznajte kako se obraniti od vještica i preživjeti strašne pošasti.

FIT ture po štengamaupoznajte gornjogradske štenge, ojačajte srčeko i mišiće- imamo tri ture, begginer, intermediate i advance- što je tura teža, to su priče zanimljivije.

Zaljubljeni Zagreb za djecu Ljubav pokreće svijet! A da nije ljubavi, ne bi ni Zagreba bilo! Kakve to ljubavne priče skriva stari grad saznajte u našim pričama o zaljubljenima u Zagreb i u Zagrebu 

Zagreb pod maskama- tko je išao u maškare, a tko na maskenbal u starom Agramu? Što znače maske i što se skriva iza njih, kada noriju ludi, a kad pametni? Saznajte sve o fašniku i pokladama od vaših Agramerica.

Advent za djecupriče o Zagrebu u vrijeme Došašća od davnih vremena do današnjih dana. Koji su lijepi stari običaji već skoro zaboravljeni, što smo sačuvali, a što novo uveli?Uskrs u starom Zagrebu- kako su stari purgeri slavili Uskrs, kaj su jeli i pili, kako su bojali jaja, čega su se odricali,  čemu veselili i kome se molili- saznajte u šetnji najstarijim dijelom grada.

Ilirski preporod u Zagrebuako želite vašim školarcima približiti povijest i saznati neke zanimljivosti koje možda ni Vi niste znali.

Zagorka u Agramuo  ženi koja je hrabro kročila tamo gdje ni jedna suknja prije nje nije, koja je bila najtiražniji hrvatski pisac svih vremena i prva politička novinarka i svjetski  poznata izvjestiteljica. Saznajte tajne o njezinom ljubavnom životu, od kuda potječu hrvatska imena Gordana, Siniša , Damir i koje je sve nepodopštine znala napraviti  ta mala hrabra žena.

Noga već sama bežikak su i kam su putovali naši stari- saznajte sve o razvoju prometa u starom Zagrebu, što je to omnibus, konjka i međunožno guralo, gdje su stari purgeri kupovali prve automobile i kako su polagali vozački ispit. A, za početak dobro proučite cestoredarstveni pravilnik o kretanju pločnikom.

Zagreb Crafts–  naučite više o ljudima koji su izgradili ovaj grad- kako se postaje majstor, što su to cehovi, bratovštine i cimeri, a tko kalfe i šegrti, maleri, šnajderi, tišleri i šusteri.

Slovenci u Zagrebu Zagreb u Slovencima – zanimljivosti o Slovenkama i Slovencima koji su stvarali povijest Zagreba. Vođenje može biti kostimirano, a priče ispripovijedane kroz lik Barbare Celjske/Crne kraljice.

Slovenci u KarlovcuKarlovac za Slovence od uvijek ima veliki značaj, nadasve zbog blizine granice između Slovenije i Hrvatske, rijeke Kupe koja povezuje i dijeli ove dvije države, u Karlovac se dolazilo na posao, ovdje se kupovalo, školovalo… zanimljivosti o tome koji su Slovenci i gdje u Karlovcu našli svoje mjesto za stvaranje i život.

Šetnja s caricom Marijom Terezijom – Privilegije koje je Karlovac dobio u vrijeme carice Marij Terezije imale su za cilj uzdignuti grad u status slobodnog kraljevskog grada i uvesti civilnu upravu. Zanimljivosti iz caričina života uz interpretaciju kostimiranog turističkog vodiča.

Dani mlina u rujnu, Rastoke pripovjedačke ture, priče i lokalne legende pored slapova koji okreću vodena kola i pokreću mlinsko kamenje.

Novi dvori, Zaprešićnoćne ture u liku čarobnice i sluškinje Marice

Povijest i astronomija: užitak i zabavarazgled užeg centra Zagreba i dijela Zagrebačkog Sunčevog sustava uz interpretaciju povijesne jezgre Zagreba i osnova astronomije na način prilagođen mlađem uzrast