Vodiči

Profesor komparativne književnosti i ruskoga jezika i književnosti. Rođena sam u Splitu, a studirala na filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uz licencu za Grad Zagreb imam položene Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju. Doškolovanje provedeno na Državnom fakultetu u Sankt Peterburgu, Centar ruskog jezika i kulture. Imam 42 godine, vodič sam već 10 godina. Jezici: ruski i engleski.
Anamarija Sunara
🇬🇧 🇷🇺
Vodič na hrvatskom i engleskom jeziku za grad Zagreb i Zagrebačku županiju. Član Društva sam od 2011. godine. Imam bogato iskustvo vođenja, pogotovo školskih grupa. Po struci sam diplomirani arheolog.
Anja Bertol Stipetić
🇭🇷 🇬🇧
Certificirani turistički vodič na hrvatskom i njemačkom jeziku za grad Zagreb i Zagrabačku županiju. Veselim se budućoj suradnji!
Bono Rajić
🇭🇷 🇩🇪
VŠS – Filozofski fakultet: Komparativna književnost i ruski jezik
Rođena 1952., licenzu dobila 2004. Jezik usavršila radeći 2 god. kao prevoditeljica za hrvatsku firmu „Industrogradnja“ u Moskvi.
Aktivan član Udruge za ruski jezik i kulturu u Zagrebu.
Vodič za ruski jezik za: Grad Zagreb i zagrebačku županiju Krapinsko-Zagorsku županiju Varaždinsku županiju Međimursku županiju
Branka Leljak
🇷🇺
Licencirani sam i iskusni turistički vodič s položenim ispitom za Zagreb i Zagrebačku županiju koji govori tečno engleski i talijanski jezik. Volim Zagreb i priče o Zagrebu, pratim događanja u gradu i rado dijelim informacije. U šetnji gradom upoznat ću vas s povijesti Zagreba, ispričati vam zanimljive priče i pokazati najvažnija mjesta u Zagrebu.
Diana Nola Živković
🇬🇧 🇮🇹


Dorica Perak je peruanka hrvatskog podrijetla sa zagrebačkom adresom dugi niz godina. Kako je kroz godine, sa mnogim svojim prijateljima strancima šetala po Zagrebu, pokazujući sve njegove poznate i nepoznate ljepote, nakon uspješne karijere profesora španjolskog jezika, logičan slijed je bio polaganje ispita za turističkog vodiča. Ostalo je povijest….
Dorica Perak
🇬🇧 🇫🇷 🇪🇸


Ja sam Doris Kunkera, licencirani vodič za engleski, talijanski i španjolski jezik. Želite li nešto novo, izvan okvira, Zagreb iz drugog kuta? Nudim vam kostimirani razgled MARIJA JURIĆ ZAGORKA i tematski MEŠTROVIĆEV ZAGREB. Me and Zagreb Smile will put a smile on your face!
Doris Kunkera
🇬🇧 🇪🇸 🇮🇹

Ja sam Đurđica Ramqaj, prof. engl. jezika u mirovini, licencirana tur .vodička na hrv. engl. i alb. jeziku za Grad Zagreb, Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Sisačko-moslavačku, Karlovačku, Ličko-senjsku županiju. Imam bogatog iskustva u vođenju grupa svih uzrasta, a specijalizirana sam za vrtiće i osnovnoškolce, umirovljeničke skupine, osobe sa posebnim potrebama /Uvjerenje UNUO-a/. Mogu izdavati račune za obavljene turističke usluge.
Đurđica Ramqaj
🇬🇧 🇦🇱


Rođena 1979. u Zagrebu. Diplomirana talijanistica i hispanistica, specijalist konferencijskog prevođenja za talijanski i engleski jezik. Od 2004. licencirani turistički vodič. Članica Društva turističkih vodiča Zagreba od 2013.
Erika Koporčić
🇪🇸 🇮🇹


Vodim na engleskom, francuskom i švedskom jeziku. Imam licencu za Zagreb, Zagrebačku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku županiju. Završila sam Filozofski fakultet u Zagrebu. Nekoliko godina sam živjela u Švedskoj. Povremeno sam pratitelj na izletima i turama.
Gordana Škeljo
🇬🇧 🇫🇷
Profesorica engleskog i ruskog jezika (Filozofski fakultet u Zagrebu) Živjela sam u Australiji 2 godine i imam bogato iskustvo s gostima s engleskog govornog područja (SAD, Australija, Velika Britanija, Kanada, Novi Zeland itd.). Osim engleskog, govorim i ruski, a služim se i njemačkim i švedskim. Licencirani sam vodič za engleski i hrvatski jezik od 2008. godine (položila na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu). Radim kao vodič za grad Zagreb i Zagrebačku županiju, te Krapinsko-zagorsku županiju. Također radim i kao pratitelj na turama po Hrvatskoj.
Sa suprugom vodim i firmu za kratkoročni najam stanova u Zagrebu već 13 godina, a bavim se i novinarstvom već dvadeset godina (radim kao freelance novinar za neke časopise). Budući da sam aktivni vozač već skoro 30 godina, svoje goste rado vodim i na panoramsku vožnju po Zagrebu te izlete u okolicu Zagreba (imam veće vozilo koje može primiti do 5 osoba).
Ivana Kovačić
🇭🇷 🇬🇧 🇷🇺
Certificirani turistički vodič za Zagreb i Zagrebačku županiju
Jadranka Lepen
🇬🇧

Licence:
Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Istarska županija
Obrazovanje:
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Povijest umjetnosti i francuski jezik i književnost
Jasenka Pointsot
🇭🇷 🇬🇧 🇫🇷

Dipl. ing. menadžmenta u turizmu
Engleski, talijanski i hrvatski jezik
Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Dubrovačko-Neretvanska županija
Jasna Ledić
🇬🇧 🇮🇹

Kristina Andreić licencirani turistički vodič za grad Zagreb, specijalizirana za razgled grada za djecu predškolske i školske dobi i tematske ture za odrasle.
Neke od tura su: Gornji grad za klince i klinceze, Parkovi Donjeg grada, Što to skriva Maksimir, Zaljubljeni Zagreb, Zagreb prije svega, Vještica s Griča, Špancir po starom Agramu i FIT ture po štengama.
Kristina Andreić
🇭🇷 🇬🇧

Jezici: hrvatski, talijanski, francuski i španjolski.
Prof. talijanskog i francuskog jezika, Filoz. fakultet Zagreb.2004. ispit za tuir. vodiča na Ekonomskom fakult. u Zagrebu.
Vodič za individualne i grupne razglede grada, pratitelj po Hrv. Italiji, Francuskoj, Portugalu.
Afinitet za vođenje po muzejima. Iskustvo u radu sa školskom djecom te djecom sa posebnim potrebama.
Licence za: Zagreb, Varaždin, Split, Šibenik.
Lada Damiani
🇭🇷 🇫🇷 🇮🇹 🇪🇸


Aktivna sam članica DTVZ-a i licencirani turistički vodič za Grad Zagreb od 2001. godine. Licencirani sam vodič i za Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Ličko-senjsku i Primorsko-goransku županiju. Uz talijanski, koji mi je prvi strani jezik, vodim i na engleskom. Privatno se koristim i usavršavam njemački i hebrejski. 2016. godine sam uspješno završila edukativnu radionicu i ispit za biciklističkog turističkog vodiča.
Maja Boban
🇬🇧 🇮🇹


Vodič od 2004., mr. sc. geografije, učitelj u školi
Marijan Biruš
🇭🇷 🇩🇪
Rođen 1959. u Zagrebu, diplomirao na Ekonomskom i Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Cijeli život radim u vanjskoj trgovini i turizmu. Licencirani turist.vodič za Zagreb i Zag.županiju na hrv., eng., njem. i tal. jeziku, s puno iskustva. Vodim veće grupe (bus), školsku djecu kao i vlastitim vozilom VIP-goste i manje grupe do 4 osobe.
Mario Petričević
🇬🇧 🇩🇪
Završila sam Farmaceutsko-biokemijski fakultet, sveučilišna sam profesorica (prof. dr. sc.) nutricionizma u mirovini. Kao profesor puno sam putovala svijetom, te sam nakon umirovljenja, prateći trend cjeloživotnog učenja, položila za pratitelja putovanja. Licencirani sam vodič za Zagreb, Zagrebačku, Ličko-senjsku, Karlovačku i Primorsko-goransku županiju za hrvatski i engleski jezik. Kod turista s kojima dolazim u kontakt također nastojim probuditi radoznalost i želju za novim spoznajama. Kao profesor na sveučilištu stekla sam veliko iskustvo u izlaganju i održavanju pozornosti.
Milena Mandić
🇭🇷 🇬🇧


Uz vedar duh i entuzijazam, prilagođeno Vama interpretiram baštinu na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i francuskom jeziku. Licencirana sam za Zagreb i Zagrebačku županiju, te Zadar i Zadarsku županiju. Želite li uživati u Zagrebu i okolici ili Zadru čekam Vas.
Mirela Zečević
🇭🇷 🇬🇧 🇩🇪 🇮🇹 🇫🇷


Certificirani lokalni vodič grada Zagreba i Zagrebačke županije za engleski, njemački, francuski, talijanski i hrvatski jezik
Dipl. ing. agronomije, uiv. spec. oec.
Vođenje prilagođeno interesima i potrebama klijenta. Uz osmijeh i zanimljive crtice o gradu i njegovim stanovnicima. Klasične, višejezične, biciklističke, planinarske i tematske ture.
Mirjana Kovačić
🇬🇧 🇩🇪 🇫🇷 🇮🇹 🇭🇷


Profesor sam španjolskog i talijanskog jezika, a zadnjih osam godina radim kao vodič i pratitelj na španjolskom, portugalskom, talijanskom i engleskom jeziku.
Lokalni sam vodič za sljedeće županije: grad Zagreb, Zagrebačka županija, Zadarska županija, Varaždinska županija, Karlovačka županija, Ličko-senjska županija
Imam 8 godina iskustva kao gradski vodič i pratitelj na području Hrvatske i obližnjih zemalja: Slovenija, BiH, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Albanija.
Nensi Pekić Matleković
🇭🇷 🇬🇧 🇪🇸 🇵🇹 🇮🇹
Rođen u Zagreb, po završetku školovanja u Klasičnoj gimnaziji i na Pravnom fakultetu, nastavio izobrazbu u Zapadnoj Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Po povratku u Hrvatsku, nekoliko godina radi kao pravnik i potom se više od 30 godina posvećuje poslovima profesionalnog turističkog vođenja. Član Društva od 1985. Certificiran za Grad Zagreb, županije Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Međimursku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Virovitičko-podravsku, Karlovačku, Sisačko-moslavačku, Ličko-senjsku, Istarsku, Primorsko-goransku, Zadarsko-kninsku, Šibensku, Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, te Bosansko-hercegovački turistički region.
Ninoslav Andrašević
🇭🇷 🇬🇧 🇩🇪
Organiziram i vodim grupne i individualne razglede grada prilagođene predznanju i kulturnom kontekstu turskih i poljskih posjetitelja, navodeći pritom sličnosti te objašnjavajući razlike među kulturama, jezicima i povijesnim okolnostima njihovih domovina i Hrvatske. Rođena sam Zagrepčanka i s velikim entuzijazmom turistima prenosim svoja znanja te pozitivne emocije koje Zagreb u meni budi. Uz turističko vođenje, nudim i usluge konsekutivnog prevođenja s turskog i poljskog jezika na hrvatski i obrnuto.
Sabina Fučić
🇭🇷 🇬🇧 🇵🇱 🇹🇷
Vodič na talijanskom i engleskom
Vodič za Zagreb ( i okolicu) i Ličko-senjsku županiju ( Plitvička jezera)
Studij: Accademia Albertina di Belle Arti di Torino
Uživam u šetnjama razotkrivajući vam znamenitosti, tajne i ljepote mog rodnog Zagreba kao i prekrasnih Plitvičkih jezera.
Sandra Pavić
🇭🇷 🇬🇧 🇮🇹
Engleski – Njemački
Zagreb, Zagrebačka županija i Ličko-senjska županija
Upoznajte Zagreb uz pratnju lokalnog stanovnika. Otkrijte sadašnje i prošle legende i priče o gradu.
Sonja Šintić
🇬🇧 🇩🇪
Jezici: Engleski i Francuski - Grad Zagreb i Zagrebačka županije
Bilo da ste prvi put posjetitelj grada Zagreba ili ne, a želite prošeteti kroz šarmantni stari grad i putovati kroz vrijeme, onda sam ja Vaš vodič. Sami sam entuzijastični putnik i razumijem važnost sažete, organizirane i zabavne prezentacije grada. Turističko vođenje nije moj posao već je moja ljubav. Vidimo se u zagrebu.
Tihana Ela Kružić
🇬🇧 🇫🇷


Profesorica povijesti umjetnosti i talijanskog jezika, licencirani vodič za talijanski i engleski jezik za grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Varaždinsku županiju, Krapinsko-zagorsku, Međimursku te Ličko-senjsku županiju. Certificirana sam interpretatororica baštine s licencom međunarodne udruge Interpret Europe. Zaljubljenica u svoj grad već niz godina pribižavam hrvatsku kulturno-umjetničku baštinu našim gostima.
Vesna Miholić
🇬🇧 🇮🇹

Moje ime je Višnja Tomić, licencirani sam turistički vodič za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.
Član sam Društva od 2011. g. Vodim na hrvatskom i ruskom jeziku. Završila sam studij ruskog jezika i književnosti i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Višnja Tomić
🇷🇺
Želite li upoznati grad Zagreb i njegovu širu okolicu u društvu visokoobrazovanog vodiča s dugogodišnjim iskustvom, koji govori engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski, hrvatski i pritom je vrstan poznavatelj povijesti, umjetnosti, glazbe, gastronomije i enologije? Ako je Vaš odgovor potvrdan, onda sam ja Vaš izbor. Veselim se Vašem dolasku!
Vjenceslav Vlahov
🇭🇷 🇬🇧 🇩🇪 🇫🇷 🇮🇹 🇪🇸
Vodič za Zagreb i zagrebačku makroregiju
Jezici: engleski i hrvatski
Vladimir Sviben
🇭🇷 🇬🇧
Dugogodišnja sam turistička vodičica s iskustvom, za njemački i talijanski jezik za Zagreb i zagrebačku makroregiju. Diplomirala sam njem. i tal. jezik na filozofskom fakultetu u Zagrebu, a ispit za turističkog vodiča položila sam na Ekonomskom fakultetu.
Zlata Sučić
🇩🇪 🇮🇹