Vodiči

Profesor komparativne književnosti i ruskoga jezika i književnosti. Rođena sam u Splitu, a studirala na filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uz licencu za Grad Zagreb imam položene Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju. Doškolovanje provedeno na Državnom fakultetu u Sankt Peterburgu, Centar ruskog jezika i kulture. Imam 42 godine, vodič sam već 10 godina. Jezici: ruski i engleski.

Anamarija Sunara
🇬🇧 🇷🇺

Vodič na hrvatskom i engleskom jeziku za grad Zagreb i Zagrebačku županiju. Član Društva sam od 2011. godine. Imam bogato iskustvo vođenja, pogotovo školskih grupa. Po struci sam diplomirani arheolog.

Anja Bertol Stipetić
🇭🇷 🇬🇧

Certificirani turistički vodič na hrvatskom i njemačkom jeziku za grad Zagreb i Zagrebačku županiju.
Veselim se budućoj suradnji!

Bono Rajić
🇭🇷 🇩🇪

Licencirani sam i iskusni turistički vodič s položenim ispitom za Zagreb i Zagrebačku županiju koji govori tečno engleski i talijanski jezik.
Volim Zagreb i priče o Zagrebu, pratim događanja u gradu i rado dijelim informacije.
U šetnji gradom upoznat ću vas s povijesti Zagreba, ispričati vam zanimljive priče i pokazati najvažnija mjesta u Zagrebu.

Diana Nola Živković
🇬🇧 🇮🇹

Dorica Perak je peruanka hrvatskog podrijetla sa zagrebačkom adresom dugi niz godina. Kako je kroz godine, sa mnogim svojim prijateljima strancima šetala po Zagrebu, pokazujući sve njegove poznate i nepoznate ljepote, nakon uspješne karijere profesora španjolskog jezika, logičan slijed je bio polaganje ispita za turističkog vodiča. Ostalo je povijest….

Dorica Perak
🇬🇧 🇫🇷 🇪🇸

Ja sam Doris Kunkera, licencirani vodič za engleski, talijanski i španjolski jezik. Želite li nešto novo, izvan okvira, Zagreb iz drugog kuta? Nudim vam kostimirani razgled MARIJA JURIĆ ZAGORKA i tematski MEŠTROVIĆEV ZAGREB. Me and Zagreb Smile will put a smile on your face!

Doris Kunkera
🇬🇧 🇪🇸 🇮🇹

Ja sam Đurđica Ramqaj, prof. engl. jezika u mirovini, licencirana tur .vodička na hrv. engl. i alb. jeziku za Grad Zagreb, Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Sisačko-moslavačku, Karlovačku, Ličko-senjsku županiju. Imam bogatog iskustva u vođenju grupa svih uzrasta, a specijalizirana sam za vrtiće i osnovnoškolce, umirovljeničke skupine, osobe sa posebnim potrebama /Uvjerenje UNUO-a/. Mogu izdavati račune za obavljene turističke usluge.

Đurđica Ramqaj
🇬🇧 🇦🇱

Rođena 1979. u Zagrebu. Diplomirana talijanistica i hispanistica, specijalist konferencijskog prevođenja za talijanski i engleski jezik. Od 2004. licencirani turistički vodič. Članica Društva turističkih vodiča Zagreba od 2013.

Erika Koporčić
🇪🇸 🇮🇹

Vodim na engleskom, francuskom i švedskom jeziku. Imam licencu za Zagreb, Zagrebačku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku županiju.
Završila sam Filozofski fakultet u Zagrebu.
Nekoliko godina sam živjela u Švedskoj.
Povremeno sam pratitelj na izletima i turama.

Gordana Škeljo
🇬🇧 🇫🇷

Profesorica engleskog i ruskog jezika (Filozofski fakultet u Zagrebu)
Živjela sam u Australiji 2 godine i imam bogato iskustvo s gostima s engleskog govornog područja (SAD, Australija, Velika Britanija, Kanada, Novi Zeland itd.). Osim engleskog, govorim i ruski, a služim se i njemačkim i švedskim.
Licencirani sam vodič za engleski i hrvatski jezik od 2008. godine (položila na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu). Radim kao vodič za grad Zagreb i Zagrebačku županiju, te Krapinsko-zagorsku županiju. Također radim i kao pratitelj na turama po Hrvatskoj.

Sa suprugom vodim i firmu za kratkoročni najam stanova u Zagrebu već 13 godina, a bavim se i novinarstvom već dvadeset godina (radim kao freelance novinar za neke časopise).
Budući da sam aktivni vozač već skoro 30 godina, svoje goste rado vodim i na panoramsku vožnju po Zagrebu te izlete u okolicu Zagreba (imam veće vozilo koje može primiti do 5 osoba).

Ivana Kovačić
🇭🇷 🇬🇧 🇷🇺

Certificirani turistički vodič za Zagreb i Zagrebačku županiju

Jadranka Lepen
🇬🇧

Licence:
Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Istarska županija

Obrazovanje:
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Povijest umjetnosti i francuski jezik i književnost

Jasenka Pointsot
🇭🇷 🇬🇧 🇫🇷

Dipl. ing. menadžmenta u turizmu

Engleski, talijanski i hrvatski jezik

Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Dubrovačko-Neretvanska županija

Jasna Ledić
🇬🇧 🇮🇹

Kristina Andreić licencirani turistički vodič za grad Zagreb, specijalizirana za razgled grada za djecu predškolske i školske dobi i tematske ture za odrasle.
Neke od tura su: Gornji grad za klince i klinceze, Parkovi Donjeg grada, Što to skriva Maksimir, Zaljubljeni Zagreb, Zagreb prije svega, Vještica s Griča, Špancir po starom Agramu i FIT ture po štengama.

Kristina Andreić
🇭🇷 🇬🇧

Jezici: hrvatski, talijanski, francuski i španjolski.

Prof. talijanskog i francuskog jezika, Filoz. fakultet Zagreb.2004. ispit za tuir. vodiča na Ekonomskom fakult. u Zagrebu.
Vodič za individualne i grupne razglede grada, pratitelj po Hrv. Italiji, Francuskoj, Portugalu.

Afinitet za vođenje po muzejima. Iskustvo u radu sa školskom djecom te djecom sa posebnim potrebama.
Licence za: Zagreb, Varaždin, Split, Šibenik.

Lada Damiani
🇭🇷 🇫🇷 🇮🇹 🇪🇸

Aktivna sam članica DTVZ-a i licencirani turistički vodič za Grad Zagreb od 2001. godine. Licencirani sam vodič i za Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Ličko-senjsku i Primorsko-goransku županiju. Uz talijanski, koji mi je prvi strani jezik, vodim i na engleskom. Privatno se koristim i usavršavam njemački i hebrejski.
2016. godine sam uspješno završila edukativnu radionicu i ispit za biciklističkog turističkog vodiča.

Maja Boban
🇬🇧 🇮🇹

Vodič od 2004., mr. sc. geografije, učitelj u školi

Marijan Biruš
🇭🇷 🇩🇪

Rođen 1959. u Zagrebu, diplomirao na Ekonomskom i Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Cijeli život radim u vanjskoj trgovini i turizmu. Licencirani turist.vodič za Zagreb i Zag.županiju na hrv., eng., njem. i tal. jeziku, s puno iskustva. Vodim veće grupe (bus), školsku djecu kao i vlastitim vozilom VIP-goste i manje grupe do 4 osobe.

Mario Petričević
🇬🇧 🇩🇪

Završila sam Farmaceutsko-biokemijski fakultet, sveučilišna sam profesorica (prof. dr. sc.) nutricionizma u mirovini. Kao profesor puno sam putovala svijetom, te sam nakon umirovljenja, prateći trend cjeloživotnog učenja, položila za pratitelja putovanja. Licencirani sam vodič za Zagreb, Zagrebačku, Ličko-senjsku, Karlovačku i Primorsko-goransku županiju za hrvatski i engleski jezik. Kod turista s kojima dolazim u kontakt također nastojim probuditi radoznalost i želju za novim spoznajama. Kao profesor na sveučilištu stekla sam veliko iskustvo u izlaganju i održavanju pozornosti.

Milena Mandić
🇭🇷 🇬🇧

Uz vedar duh i entuzijazam, prilagođeno Vama interpretiram baštinu na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i francuskom jeziku. Licencirana sam za Zagreb i Zagrebačku županiju, te Zadar i Zadarsku županiju. Želite li uživati u Zagrebu i okolici ili Zadru čekam Vas.

Mirela Zečević
🇭🇷 🇬🇧 🇩🇪 🇮🇹 🇫🇷

Certificirani lokalni vodič grada Zagreba i Zagrebačke županije za engleski, njemački, francuski, talijanski i hrvatski jezik

Dipl. ing. agronomije, uiv. spec. oec.

Vođenje prilagođeno interesima i potrebama klijenta. Uz osmijeh i zanimljive crtice o gradu i njegovim stanovnicima.
Klasične, višejezične, biciklističke, planinarske i tematske ture.

Mirjana Kovačić
🇬🇧 🇩🇪 🇫🇷 🇮🇹 🇭🇷

Profesor sam španjolskog i talijanskog jezika, a zadnjih osam godina radim kao vodič i pratitelj na španjolskom, portugalskom, talijanskom i engleskom jeziku.

Lokalni sam vodič za sljedeće županije: grad Zagreb, Zagrebačka županija, Zadarska županija, Varaždinska županija, Karlovačka županija, Ličko-senjska županija

Imam 8 godina iskustva kao gradski vodič i pratitelj na području Hrvatske i obližnjih zemalja: Slovenija, BiH, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Albanija.

Nensi Pekić Matleković
🇭🇷 🇬🇧 🇪🇸 🇵🇹 🇮🇹

Rođen u Zagreb, po završetku školovanja u Klasičnoj gimnaziji i na Pravnom fakultetu, nastavio izobrazbu u Zapadnoj Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Po povratku u Hrvatsku, nekoliko godina radi kao pravnik i potom se više od 30 godina posvećuje poslovima profesionalnog turističkog vođenja. Član Društva od 1985.
Certificiran za Grad Zagreb, županije Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Međimursku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Virovitičko-podravsku, Karlovačku, Sisačko-moslavačku, Ličko-senjsku, Istarsku, Primorsko-goransku, Zadarsko-kninsku, Šibensku, Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, te Bosansko-hercegovački turistički region.

Ninoslav Andrašević
🇭🇷 🇬🇧 🇩🇪

Organiziram i vodim grupne i individualne razglede grada prilagođene predznanju i kulturnom kontekstu turskih i poljskih posjetitelja, navodeći pritom sličnosti te objašnjavajući razlike među kulturama, jezicima i povijesnim okolnostima njihovih domovina i Hrvatske. Rođena sam Zagrepčanka i s velikim entuzijazmom turistima prenosim svoja znanja te pozitivne emocije koje Zagreb u meni budi. Uz turističko vođenje, nudim i usluge konsekutivnog prevođenja s turskog i poljskog jezika na hrvatski i obrnuto.

Sabina Fučić
🇭🇷 🇬🇧 🇵🇱 🇹🇷

Vodič na talijanskom i engleskom

Vodič za Zagreb ( i okolicu) i Ličko-senjsku županiju ( Plitvička jezera)

Studij: Accademia Albertina di Belle Arti di Torino

Uživam u šetnjama razotkrivajući vam znamenitosti, tajne i ljepote mog rodnog Zagreba kao i prekrasnih Plitvičkih jezera.

Sandra Pavić
🇭🇷 🇬🇧 🇮🇹

Engleski – Njemački

Zagreb, Zagrebačka županija i Ličko-senjska županija

Upoznajte Zagreb uz pratnju lokalnog stanovnika. Otkrijte sadašnje i prošle legende i priče o gradu.

Sonja Šintić
🇬🇧 🇩🇪

Hrvatski, English, Français

Zagreb

Kroz šetnju najpoznatijim dijelovima grada putovat ćete kroz vrijeme, vratiti se u sadašnjost, čuti zanimljive priče i saznati kako se živi danas.

Taking a walk through the most famous parts of the city, you will travel through time, return to the present, hear interesting stories and find out how people live today.

En vous promenant dans les quartiers les plus célèbres de la ville, vous voyagerez dans le temps, reviendrez dans le présent, entendrez des histoires intéressantes et découvrirez comment les gens vivent aujourd’hui.

Tihana Ela Kružić
🇬🇧 🇫🇷

Profesorica povijesti umjetnosti i talijanskog jezika, licencirani vodič za talijanski i engleski jezik za grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Varaždinsku županiju, Krapinsko-zagorsku, Međimursku te Ličko-senjsku županiju. Certificirana sam interpretatororica baštine s licencom međunarodne udruge Interpret Europe. Zaljubljenica u svoj grad već niz godina pribižavam hrvatsku kulturno-umjetničku baštinu našim gostima.

Vesna Miholić
🇬🇧 🇮🇹

Moje ime je Višnja Tomić, licencirani sam turistički vodič za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

Član sam Društva od 2011. g. Vodim na hrvatskom i ruskom jeziku. Završila sam studij ruskog jezika i književnosti i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Višnja Tomić
🇷🇺

Želite li upoznati grad Zagreb i njegovu širu okolicu u društvu visokoobrazovanog vodiča s dugogodišnjim iskustvom, koji govori engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski, hrvatski i pritom je vrstan poznavatelj povijesti, umjetnosti, glazbe, gastronomije i enologije? Ako je Vaš odgovor potvrdan, onda sam ja Vaš izbor. Veselim se Vašem dolasku!

Vjenceslav Vlahov
🇭🇷 🇬🇧 🇩🇪 🇫🇷 🇮🇹 🇪🇸

Vodič za Zagreb i zagrebačku makroregiju

Jezici: engleski i hrvatski

Vladimir Sviben
🇭🇷 🇬🇧

Dugogodišnja sam turistička vodičica s iskustvom, za njemački i talijanski jezik za Zagreb i zagrebačku makroregiju. Diplomirala sam njem. i tal. jezik na filozofskom fakultetu u Zagrebu, a ispit za turističkog vodiča položila sam na Ekonomskom fakultetu.

Zlata Sučić
🇩🇪 🇮🇹