O nama

Dobrodošli u Društvo turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije, vodećeg davatelja usluga licenciranih turističkih vodiča, od 1973.


Dobitnici smo Medalje Grada Zagreba za 2015. godinu za poseban doprinos u promociji kulture, povijesti i turizma te uzoran uspjeh i nesebično zalaganje u radu!

Godine 2013. smo ponosno obilježili 40 godina rada i postojanja. Nudimo usluge više od 100 licenciranih turističkih vodiča, većinom akademski obrazovanih građana za obavljanje turističkog razgledavanja Zagreba, njegove bliže i dalje okolice (Trakošćan,Varaždin, Plitvice…), na više od 15 stranih jezika, te na međunarodnom znakovnom jeziku. Na usluzi smo turističkim grupama, individualcima i školskim skupinama.
Najvažniji ciljevi Društva su briga o djelatnosti, zaštita prava vodiča i struke, zaštita zakonitosti obavljanja djelatnosti turističkog vođenja, podizanje kvalitete pruženih usluga kroz programe doobrazovanja kao i stvaranje uvjeta za što kvalitetnije predstavljanje Zagreba, Zagrebačke županije, te kulturne baštine Republike Hrvatske u cjelini. Društvo se brine da suradnja s tijelima lokalne samouprave i državne uprave bude što kvalitetnija i učinkovitija.Popis stranih jezika na kojima nudimo usluge:


Društvo surađuje s preko 400 domaćih i stranih naručitelja: s putničkim agencijama, ministarstvima, odgojno-obrazovnim ustanovama, novinarskim kućama, sportskim društvima i klubovima, te s individualcima. Članovi društva su uvijek uključeni u gotove sve manifestacije i događanja značajne za grad Zagreb i Republiku Hrvatsku.

Ako želite saznati više o našem statutu kliknite ovdje.


 

Tijela upravljanja DTVZ-a i ostala zaduženja

 

Predsjedništvo:
Žarko Gazzari
Član predsjedništva
Dorothea Murković Puškarić
Član predsjedništva
Marjeta Trkman Kravar
Član predsjedništva
Marijan Biruš
Član predsjedništva
Sanja Haskić
Član predsjedništva
Nikica Trutanić
Član predsjedništva - u ostavci
Samia Zitouni
Član predsjedništva - u ostavci

Nadzorni odbor:
Alen Hutinović
Član nadzornog odbora
Gordana Skeljo
Član nadzornog odbora
Domina Lujak Tot
Član nadzornog odbora

Sud časti:
Maja Šmit
Član suda časti
Višnja Tomić
Član suda časti
Maja Boban
Član suda časti

Administrativne usluge:
Samia Zitouni
Tajnica - u ostavci
Zlata Sučić
POVJERENICA ZA DOOBRAZOVANJE
Jarmila Hanuška
Blagajnica

Distribucija:
Sandra Pavić
Član odjela distribucije
Milovan Stoisavljević
Član odjela distribucije

 

Obrazuj sebe i druge

Želiš postati član Društva turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije ili unaprijediti svoje obrazovanje turističkog vodiča na pravom si mjestu!