O nama

Dobrodošli u Društvo turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije, vodećeg davatelja usluga licenciranih turističkih vodiča, od 1973.
 

 

 

 

 

Dobitnici zlatne Medalje Grada Zagreba za 2015. godinu za poseban doprinos u promociji kulture, povijesti i turizma te uzoran uspjeh i nesebično zalaganje u radu!

Godine 2013. smo ponosno obilježili 40 godina rada i postojanja. Nudimo usluge više od 100 licenciranih turističkih vodiča, većinom akademski obrazovanih građana za obavljanje turističkog razgledavanja Zagreba, njegove bliže i dalje okolice (Trakošćan,Varaždin, Plitvice…), na više od 15 stranih jezika, te na međunarodnom znakovnom jeziku. Na usluzi smo turističkim grupama, individualcima i školskim skupinama.
Najvažniji ciljevi Društva su briga o djelatnosti, zaštita prava vodiča i struke, zaštita zakonitosti obavljanja djelatnosti turističkog vođenja, podizanje kvalitete pruženih usluga kroz programe doobrazovanja kao i stvaranje uvjeta za što kvalitetnije predstavljanje Zagreba, Zagrebačke županije, te kulturne baštine Republike Hrvatske u cjelini. Društvo se brine da suradnja s tijelima lokalne samouprave i državne uprave bude što kvalitetnija i učinkovitija.Popis stranih jezika na kojima nudimo usluge:


Društvo surađuje s preko 400 domaćih i stranih naručitelja: s putničkim agencijama, ministarstvima, odgojno-obrazovnim ustanovama, novinarskim kućama, sportskim društvima i klubovima, te s individualcima. Članovi društva su uvijek uključeni u gotove sve manifestacije i događanja značajne za grad Zagreb i Republiku Hrvatsku.

Ako želite saznati više o našem statutu kliknite ovdje.


 

Tijela upravljanja DTVZ-a i ostala zaduženja

Predsjedništvo:

Lana Marić – Štimac
Predsjednica društva
Vladimir Prašin
Tajnik društva
Ivanka Jurjević – Grkinić
Član predsjedništva
Adrijana Radanović
Član predsjedništva
Marta Polić
Član predsjedništva
Sandra Piro
Član predsjedništva
Mirela Zečević
Član predsjedništva


Nadzorni odbor:

Vladimir Sviben
Predsjednik nadzornog odbora
Anja Bertol-Stipetić
Član nadzornog odbora
Đurđica Ramqaj
Član nadzornog odbora


Sud časti:

Maja Šmit
Član suda časti
Maja Boban
Član suda časti
Melita Miholek
Član suda časti


Administrativne usluge:

Mirela Zečević
Blagajnik

 

Obrazuj sebe i druge

Želiš postati član Društva turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije ili unaprijediti svoje obrazovanje turističkog vodiča na pravom si mjestu!

Postani jedan od nasObrazovanjem do većeg uspjeha