O nama

Dobrodošli u Društvo turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije, vodećeg davatelja usluga licenciranih turističkih vodiča, od 1973.


Dobitnici smo Medalje Grada Zagreba za 2015. godinu za poseban doprinos u promociji kulture, povijesti i turizma te uzoran uspjeh i nesebično zalaganje u radu!

Godine 2013. smo ponosno obilježili 40 godina rada i postojanja. Nudimo usluge više od 100 licenciranih turističkih vodiča, većinom akademski obrazovanih građana za obavljanje turističkog razgledavanja Zagreba, njegove bliže i dalje okolice (Trakošćan,Varaždin, Plitvice…), na više od 15 stranih jezika, te na međunarodnom znakovnom jeziku. Na usluzi smo turističkim grupama, individualcima i školskim skupinama.
Najvažniji ciljevi Društva su briga o djelatnosti, zaštita prava vodiča i struke, zaštita zakonitosti obavljanja djelatnosti turističkog vođenja, podizanje kvalitete pruženih usluga kroz programe doobrazovanja kao i stvaranje uvjeta za što kvalitetnije predstavljanje Zagreba, Zagrebačke županije, te kulturne baštine Republike Hrvatske u cjelini. Društvo se brine da suradnja s tijelima lokalne samouprave i državne uprave bude što kvalitetnija i učinkovitija.Popis stranih jezika na kojima nudimo usluge:


Društvo surađuje s preko 400 domaćih i stranih naručitelja: s putničkim agencijama, ministarstvima, odgojno-obrazovnim ustanovama, novinarskim kućama, sportskim društvima i klubovima, te s individualcima. Članovi društva su uvijek uključeni u gotove sve manifestacije i događanja značajne za grad Zagreb i Republiku Hrvatsku.

Ako želite saznati više o našem statutu kliknite ovdje.


 

Tijela upravljanja DTVZ-a i ostala zaduženja

Predsjedništvo:

Mirjana Kovačić
Predsjednica društva
Anja Bertol Stipetić
Član predsjedništva
Marta Polić
Član predsjedništva
Bono Rajić
Član predsjedništva
Diana Singer
Član predsjedništva
Sonja Šintić
Član predsjedništva
Mirela Zečević
Član predsjedništva


Nadzorni odbor:

Vladimir Sviben
Predsjednik nadzornog odbora
Dubravka Abramović
Član nadzornog odbora
Dorica Perak
Član nadzornog odbora


Sud časti:

Maja Šmit
Član suda časti
Višnja Tomić
Član suda časti
Maja Boban
Član suda časti


Administrativne usluge:

Diana Singer
Tajnica
Zlata Sučić
Povjerenica za doobrazovanje
Vesna Miholić
Povjerenica za doobrazovanje
Sonja Šintić
Blagajnica

 

 

Obrazuj sebe i druge

Želiš postati član Društva turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije ili unaprijediti svoje obrazovanje turističkog vodiča na pravom si mjestu!